top of page

Pori SM 26.9.2020

Karting SM sarjan viimeimen osakilpailu ajettiin Porin radalla 26.9.2020. Viimeiseen osakilpailuun lähdettiin tiukassa pistetilanteessa ja käytännössä ainakin viidellä kuljettajalla oli mahdollisuus mestaruuteen.

Torstaina ja perjantaina ajettiin harjoituksia vaihtelevassa säässä. Päästiin ajamaan kuivalla, sekä märällä radalla ja molemmissa vauhti oli hyvää. Tuttuun tapaan tasaista tulisi olemaan.

Lauantaina aamu alkoi märällä radalla edellisen yön sateen jäljiltä. Aika-ajossa ajettiin märällä ja ihan parasta onnistumista ei tästä saatu, ja sijoitus viides. Erissä päästiin ajamaan jo kuivalle radalle ja otettiin sijoitukset kolme ja neljä. Ensimmäiseen finaaliin päästiin starttaamaan hyvien erien jälkeen eturivistä toisesta ruudusta. Maaliin ajettiin hienosti kolmantena. Toisessa finaalissa lähtöruutu oli edellisen finaalin sijoituksen mukaan kolmas. Hyvä startti, mutta edessä oleva kuljettaja ”nukkui” ja lähdön jälkeen tiputtiin neljänneksi. Tasaista ajoa ja maalissa sijalla neljä.

Ei ihan se päätös mitä kaudelle lähdettiin hakemaan. Sijoitus SM sarjassa ikävästi neljäs ja jäätiin mitalien ulkopuolelle. Ajoimme tasaisen hyvän kauden, mutta se ei riittänyt kuin valitettavasti neljänteen sijaan. Pisteistä laskettiin mukaan kahdeksasta finaalista viisi, mikä vei meiltä paljon pisteitä. Kaudella ajettiin hienosti yksi voitto, yksi toinen sija ja yksi kolmas sija osakilpailuista. Vauhti oli hyvää, mutta valitettavasti myös lajiin kuuluvaa epäonnea oli mukana.

Tästä alkaakin sitten SM- sarjan pohtiminen. Toisessa finaalissa KZ2 luokka ajoi ”vahingossa” 29 kierrosta, 24 kierroksen sijasta. Miten tämä on mahdollista? Ajanottojärjestelmä kaatui, eivätkä järjestäjät päässeet jostain syystä kärryille missä kohtaa kilpailua mennään, vaikka se olisi ollut mahdollista. Ruutulipulle asti ajoivat kaikki kuljettajat ja punnituksessa kaksi kuljettajaa oli alipainoisia. Ajoimme siis neljä ylimääräistä kierrosta ja on hyvin mahdollista, että alipainot johtuivat tästä. Asiaa selviteltiin ja lopulta tuomaristo oli päättänyt laskea kuinka paljon autot kuluttavat keksimäärin kierroksella ja alipaino hylkäykset poistettiin. Itse en tätä ymmärrä, mutta kaikilla saa olla tottakai oma mielipide asiaan ja tulokset jäivät voimaan. Tämä on vain yksittäinen tapaus mitä kauden aikana sattui. Valitettavasti vastaavia virheitä oli menneellä kaudella aivan liikaa.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistitte tämän kauden. Kiitos mekaanikoille Pekka Seppänen ja Oskari Kurki-Suonio. Kiitos kalustosta Myllyniemen Pekalle ja Kirsille. Lisäksi haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana ja seuranneet mennyttä kautta 2020. Onnittelut myös kaikille SM mitalisteille.

Italian MM kilpailut jäävät meiltä valitettavasti välistä vallitsevasta tilanteesta johtuen, ja kausi päättyi nyt Porin SM osakilpailuun.

Vauhdikkain terveisin

Kaisa Eiristö


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page