top of page

Karting SM, Laukaa 27.7.2019

Kartingin SM sarja jatkui Laukaalla 27.7.2019. Luvassa oli koko kesän kuumin viikonloppu, ja hellettä oli luvatty kilpailupäivälle yli +30 astetta. Kuljettajat siis joutuivat viikonloppuna todella koville.

Torstaina ja perjantaina ajettiin taas harjoituksia, missä haettiin autoon parhaat mahdolliset säädöt. Harjoituksissa oltiin hyvässä vauhdissa.

Lauantaina kilpailupäivä alkoi todella tahemasti aika-ajojen 6 sijalla. Teimme ennen aika-ajoa autoon muutoksia, mitkä eivät toimineet odotetusti. Ensimmäisessä erässä huomattiin, että ohituspaikat tulevat olemaan todella kortilla. Maalissa sijalla neljä. Toisessa erässä ajettii myös maaliin neljäntenä.

Kuva: AKK/Outi Talikka

Ensimmäiseen finaaliin päästiin erien jälkeen starttaamaan ruudusta neljä. Lähdössä päästiin heti nousemaan kolmanneksi. Sain toisena ajaneen kuljettajan kiinni, mutta taaskaan ei ohituspaikkaa millään meinannut löytyä. Neljäntenä ollut virolaiskuljettajakin yritti kovasti ohitusta. Maaliin ajettiin sijalla kolme.

Toiseen finaaliin päästiin sitten starttaamaan kolmannesta ruudusta. Hyvän lähdön myötä päästiin heti nousemaan toiseksi. Ohituspaikkaa haettiin kärki kuljettajasta taas tiukasti. Kuudennella kierroksella takana tullut kuljettaja pääsi ohi ja samassa ohituksessa hänenkin takanaan ollut kuljettaja yritti tulla samaan paikkaan. Mutkan ulostulossa toinen kuljettaja ajoi ylitse, ja meidän matka jäi siihen. Harmillinen keskeytys siis toisesta finaalista.

Positiivista viikonlopussa oli tottakai hyvä vauhti ja mahtavasti onnistuneet lähdöt, joiden kanssa on aikaisemmin ollut ongelmia. Parantamisen varaa jäi ohituksiin, jotka olisi pitänyt saada onnistumaan. Päällimmäisenä jäi kuitenkin todella pettynyt fiilis viikonlopusta.

SM sarjassa ollaan nyt neljäntenä ennen viimeistä osakilpailua joka ajetaan 10.8.2019 Kouvolassa. Siellä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta SM mitali olisi mahdollinen. Sitä ennen ajetaan kuitenkin Viron mestaruussarjan seuraava osakilpailu 2-3.8.2019 Käinässä.

Vauhdikkain terveisin

Kaisa Eiristö


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page