top of page

Viron mestaruussarja 11.5.2019 Lange

Viron mestaruussarja jatkui 11.5. Langen hienolla radalla. Langen rata sijaitsee Tarttossa, ja puitteet rata-alueella ovat kohdallaa. Kuljettajalle rata on monipuolinen ja haastava.

Kilpailupaikalle saavuttiin torstaina ja päästiin ajamaan uusi moottori sisään. Kilpailuun saimme siis uuden päivityksen KZ-R1 moottorin, minkä toivottiin tuovan lisää vauhtia.

Kuva: Tõnis Krikk

Perjantain harjoitukset ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa, pääsääntöisesti märällä radalla. Harjoituksissa emme löytäneet oikein sateelle vauhtia ja auton sädöt olivat hukassa.

Lauantain kilpailupäivänä oli sitten luvassa wet race. Aika-ajot alkoivat vielä tahmeasti kuudennella sijalla. Ensimmäisessä erässä vauhti alkoi vihdoin löytymään uusien säätöjen myötä. Hyvä lähtö ja päästiin jo kamppailemaan kolmannesta sijasta. Kilpakumppanin osuma takakulmaan aiheutti kuitenkin pyörähdyksen. Maalissa sijalla kuusi, mihin ei oltu tyytyväisiä. Ensimmäisessä erässä kellotettiin kuitenkin toisiksi nopein aika, mikä kertoi vauhdin löytyneen. Toisessa erässä oltiin taas hyvässä vauhdissa ja maalissa kolmantena. Finaaliin päästiin starttaamaan erien tulosten perusteella kolmannesta ruudusta. Pidin hienosti oman paikkani lähdössä ja maaliin olisi ollut matkaa enään kolme kierrosta. Siitä sitten ketjut poikki ja matka jäi kesken. Karvas pettymys, mutta näitä sattuu eikä niille voi mitään. Tätähän se motorsportti on voisi joku fiksumpi sanoa.

Kuva: Tõnis Krikk

Viikonlopusta jäi keskeytyksestä huolimatta positiivinen fiilis. Sateella ajamiseen löydettiin hyvät säädöt ja vauhti oli kohdallaan. Jokaisessa lähdössä onnistuttiin myös hienosti.

Kausi jatkuu seuraavaksi Kartingin SM-sarjan avauksella 25.5. tutulla Vihdin radalla. SM-Sarjaan lähdetään hyvillä mielin ja tavoitteena on SM-mitali.

Vauhdikkain terveisin

Kaisa Eiristö


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page