top of page

IAME Internetional Final 8-14.10.2018

IAME International Final ajettiin Ranskan LeMansissa 8-14.10. Kilpailuun pääsivät siis mukaan omien maidensa parhaat IAME kuljettajat. Kuljettajia oli mukana eripuolilta maailmaa. Omassa Super Shifter luokassani oli mukanan 34 kuljettajaa.

Kilpailut aloitettiin vapailla harjoituksilla maanantaina ja niitä jatkettiin aina keskiviikkoon asti. Keskiviikkona oli käytössä myös virallinen ajanotto ja pääsimme vertaamaan vauhtiamme muihin kuljettajiin. Vauhti vaikutti harjoituksissa todella hyvältä ja harjoituksissa olimme parhaillaan sijalla 6.

Torstaina aloitettiin sitten kilpailut aika-ajolla, joka meni osaltamme todella huonosti ja sijoitus oli vasta 19. Ennen finaaleita oli luvassa kuitenkin neljä erää. Ensimmäinen erä meni osaltamme aivan pieleen, koska en saanut starttia onnistumaan uudella kaasarilla. Putosin porukan viimeiseksi ja nousin lopulta sijalle 21. Toisessa erässä päästiin jo jyvälle miten sratti kuuluu tehdä. Maalissa oltiin sijalla 17. Sama jatkui kolmannessa erässä ja maalissa sijalla 17. Neljännessä eli viimeisessä erässä olikin sitten ohjelmaa urakalla ja lopulta kilpailu ajettiin maaliin slow kylttien alla. Maalissa oltiin sijalla 14.

Erien jälkeen Prefinaaliin saimme lähtöruuduksi 18. Prefinaali lähti hyvin käyntiin ja oltiin jo sijalla 12, kunnes kolaroimme edessäolevan kilpakumppanin kanssa ja sieltä maaliin vasta sijalla 26. Todella pettynyt olo, koska tämä tarkoitti Finaalin lähtöruuduksi 26.

Finaaliin lähettiin tekemään parhaamme. Finaalissa otettiin heti unelma startti ja oltiin noustu ensimmäisten kierroksien aikana jo sijalle 11. Ranskalainen kilpakumppani pääti kuitenkin pilata kilpailumme, epätoivoisella ohitusyrityksellään. Auto otti todella pahasti osuaa kolarissa ja loppukilpailu oli todella sinnittelyä maaliin. Maalissa lopulta sijalla 16,mihin ei todellakaan voida olla tyytyväisiä. Todella harmi, että finaali päättyi osaltamme kolarin. Olisi ollut mahtavaa nähdä mihin kyyti olisi lopulta riittänyt.

Tämä meni nyt näin... Positiivista oli huomata, että oma vauhti riitti hienosti ajamaan sijoituksista kymmenen parhaan joukossa. Vähän oltaisiin tarvittu vielä tuuria matkaan, niin tulos olisi voinut olla paljon parempi. Ranskan kisareissu oli kuitenkin kokonaisuudessaan mahtava ja iso kiitos siitä kaikille mukana olleille. Erityisesti iso kiitos tiimille SRT Energy Corse Finlandille Kalle Sarlin, Tero ja Aapeli Kivimieni.

Kausi on osaltamme nyt ohi ja katsotaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Vauhdikkain terveisin

Kaisa Eiristö


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page