top of page

KZ2 SM, Vihti 30.9.2018

KZ2 luokan SM kilpailut ajettiin ”kerrasta poikki” systeemillä Vihdin karting radalla 30.9. Suomenmestaruudesta oli taistelemassa 25 kuljettajaa.

Kuva: Outi Talikka

Perjantaina ja lauantaina ajettiin harjoituksia, joissa vauhti oli lupaavaa.

Sunnuntai alkoi harmaassa ja kosteassa säässä. Aika-ajoissa valitettavasti epäonnistuttiin totaalisesti ja vasta 12 sija. Ensimmäisessä erässä ajettiin maaliin hienosti sijalla viisi. Toisessa erässä lähdössä ahdasta ja maaliin ajettiin sijalla kahdeksan.

Finaalin lähtöruutu olisi ollut kolmannesta rivistä hienosti viides ruutu. Ennen finaalia taivaalta kuitenkin tuli vähän vettä ja oltiin lähdössä saderenkailla matkaan. Lopulta kuitenkin itse päätin että pakko laittaa kuivankelin renkaat koska rata oli selkeästi kuivumaan päin ja finaalissa ajettaisiin 25kierrosta. Tein päätöksen kuitenkin liian myöhään ja emme ehtineet lähtöruudukkoon ennen viiden minuutin sääntöä... Pelkkää omaa tyhmyyyttä yrittää viimeisillä minuuteilla vaihtaa renkaita... Emme siis päässeet SM finaaliin mukaan. Tuntui aivan järkyttävän pahalta seistä itse varikolla, kun muut kuljettajat alkoivat taistella Suomenmestaruudesta. Todella pettynyt olo mutta ihan peiliin katsomisen paikka. Finaalissa maaliin ajoi vain 4 kuljettajaa 25 kuljettajasta. Maaliin ajoivat ne kuljettajat jotka olivat valinneet kuivankelin renkaat.

Toisaalta lopputulos ei olisi ollut kauheasti parempi jos oltaisiin matkaan saderenkailla lähdetty, koska kaikki saderenkailla ajaneet kuljettajat liputettiin radalta pois kärki kuljettajien ajaessa heidät kiinni. No me yritettiin ainakin loppuun asti ja nyt homma vaan meni näin, jos sillä yrittää itseään lohduttaa. Pettymys on todella suuri ja ei auta muutakuin jatkaa eteenpäin...

Kuva: Outi Talikka

Kiitos kaikille ketkä kannustivat ja jaksoivat tsempata SM kilpailuissa. Isot onnittelut kaikille SM mitalisteille.

Kuva: Outi Talikka

Kausi päätetään parinviikon kuluttua Ranskan Lemansissa 11-14.10 IAME International Final kilpailussa. Luokkana kilpailussa vaihteellinen Super Shifter ja tiiminä toimii SRT Energy Corse Finland. Lemansiin lähdetään hakemaan hyvää päätöstä kaudelle 2018.

Vauhdikkain terveisin

Kaisa Eiristö


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page