top of page

IAME Series Finland, Alahärmä 25-26.8.2018

Alkuun on pakko sanoa, että viikonloppu oli koko karting uran haastavin.

Moottorien kanssa oli koko viikonlopun todella suuria ongelmia, eikä ajamaan päästy lähes ollenkaan.

Perjantain harjoituksissa moottorit hajoilivat, eikä harjoittelemaan päästy ollenkaan. Kilpailuviikonloppuun lähdettiin vain toivomaan että kalusto kestäisi.

Lauantai alkoi taas moottorin hajoamisella harjoituksissa. Tilanne oli ikävä ja aika-ajoissa sekä ensimmäisessä erässä muiden ajaessa kilpaa me ajelimme moottoria sisään. Toisessa erässä päästiin sitten ensimmäistä kertaa ajamaan kunnolla. Moottori kesti maaliin asti ja maalissa oltiin neljäntenä. Harjoituksen puute teknisellä radalla näkyi. Lopussa päästiin kuitenkin jo vauhtiin ja kellotettiin toisiksi nopein kierrosaika.

Sunnuntaihin lähdettiin sitten jo vähän paremmalla fiiliksellä, kun oli saatu yksi ehjä ajo alle. Harjoituksissa auto toimi taas hyvin ja vauhti oli kohdallaan. Luvassa oli seuraavaksi kaksi finaalia, joissa oli pakko onnistua, muuten mestaruus karkaisi. Ensimmäisessä finaalissa kolmannella kierroksella tapahtui se mitä koko ajan ajon aikana jouduin pelkäämään. Käsittämättömästi moottori hajosi taas. Tilanne näytti pahalta, molemmat moottorit olivat hajonneet ja yksi finaali olisi vielä jäljellä. Saatiin kilpakumppanilta kuitenkin sylinteri lainaan ja päästiin mukaan kauden viimeiseen finaaliin! Toisessa finaalissa päästiin sitten ajamaan sateella. Auto kesti maaliin asti ja heti hienosti toinen sija!

Viikonloppu oli todellinen pettymys, päästiin ajamaan vain kolme vetoa koko viikonlopun aikana. Neljä kertaa moottori hajosi…

IAME Series Finland Super Shifter mestaruustaistelussa jäätiin valitettavasti toiseksi. Kauden kahdeksasta finaalista neljässä tuloksena oli keskeytys. Todella harmillista että mestaruus ratkesi tällä tavalla. Iso kiitos kuitenkin kaikille ketkä olivat kannustamassa ja tsemppaamassa. Kiitos myös tiimille SRT Energy Corse Finlandille!

Sarjan kolme parasta kuljettajaa pääsee lokakuussa 8-14.10.2018 Ranskan Lemansiin International Final kilpailuun. Rata on minulle ennestään tuttu ja ulkomailla Super Shifter luokassa ajetaan eri kaasarilla, mikä sopii minulle paremmin. Ranskassa lähdetään hakemaan hyviä sijoituksia ja näyttämään vauhtia!

Seuraava kilpailu onkin sitten KZ2 luokan MM kilpailut Belgian, Genkissä 8-9.9. Vauhti on KZ2 luokassa ollut kohdallaan tällä kaudella ja MM kilpailuista lähdetään tavoittelemaan finaalipaikkaa 34 kuljettajan joukosta. KZ2 luokassa on mukana yli sata kuljettajaa.

Vauhdikkain terveisin

Kaisa Eiristö


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page