top of page

IAME Series Finland Paimio 4-5.8.2018

IAME Series Finlandin neljäs osakilpailu viikonloppu ajettiin uusitulla Paimion radalla. Radalla oli uusittu asfaltti, ja pito radalla oli monien kuljettajien mieleen. Vaihtelevat säät tekivät viikonlopusta kuljettajille erittäin haastavat. Renkaita saatiin vaihdella taas mekaanikon kanssa ahkerasti.

Perjantain treenit alkoivat lupaavasti. Petteri Ruotsalaisen kanssa pidettiin kovinta vauhtia ja se enteili viikonlopulle kovaa kilvanajoa.

Lauantaina aika-ajot ajettiin sateella ja parasta mahdollista kyytiä ei valitettavasti löydetty ja sijoitus oli viides.

Eriin lähdettiin sitten parantamaan sijoituksia. Ensimmäisessä erässä ajettiin märällä radalla kuivankelin renkailla hienosti kolmanneksi. Toisessa erässä päästiin sitten kuivalla näyttämään vauhtia ja ajettiin erä voittoon. Valitettavasti kuitenkin erän jälkeen saatiin katsastuksesta tekninen hylkäys, inhimillisen virheen vuoksi. Onneksi tämä huomattiin kuitenkin jo lauantain erässä eikä sunnuntain finaalissa.

Sunnuntai alkoi todella epäonnisesti, kun moottori leikkasi aamuharjoituksissa kiinni. Tulpan elektrodi irtosi ja putosi koneen sisään, aiheuttaen koneen rikkoutumisen. Onneksi kone saatiin kuitenkin korjattua ennen päivän finaaleita.

Ensimmäiseen finaaliin startattiin sitten vasta kuudennesta ruudusta. Finaali olikin sitten ohjelmaa täynnä. Alkuun startattiin märälle radalle kuivan kelin renkailla ja oltiin hienosti jo puolessa välissä finaalia toisena. Finaali keskeytettiin kuitenkin punaisella lipulla sateen kastellessa uudelleen radan ja kuljettajat ajoivat varikolle vaihtamaan sadekelin renkaat. Uusinta starttiin päästiin lähtemään siis toisesta ruudusta. Maaliin ajettiin lopulta hienosti sateella toisena, Oskari Kurki-Suonion ajaessa voittoon.

Toiseen finaaliin startattiin kilpailu konseptin mukaan ensimmäisen finaalin nopeimpien kierrosaikojen mukaan neljännestä ruudusta. Taas päästiin kuivalla radalla hienosti näyttämään vauhtia. Kaasuttimen kanssa oli koko finaalin ajan ongelmia, eikä moottorista saatu parasta terää irti. Finaalissa ajettiin maaliin kuitenkin hienosti sijalla kaksi nopeimmalla kierrosajalla. Voiton vei Petteri Ruotsalainen. Harmillisesti kaasutin ongelmien takia Petteriä ei päästy haastamaan.

Hyvä viikonloppu takana vaikka vähän jäi vielä parannettavaa. Kaasutin ongelmat täytyy saada ratkottua, ennen Alahärmän päätös viikonloppua, joka ajetaan elokuun lopussa. Positiivista viikonlopussa oli hyvä vauhti sateella. Tärkeintä viikonlopussa oli kuitenkin että pisteissä päästin takaisin sarjajohtoon!

IAME Seiries Finlandin päätös viikonloppuun Alahärmään lähdetään siis sarjajohdossa. Tiukka piste tilanne tekee päätös viikonlopusta mielenkiintoisen. Sarjavoittoa lähdetään totta kai tavoittelemaan!

Nyt pieni kilpailutauko ja kilpailut jatkuvat KZ2 luokassa Viron mestaruussarjan merkeissä 18.8.

Vauhdikkain terveisin,

Kaisa Eiristö


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page